Kaparómatrac cicáknak olcsón, DIY
2016. június 05. írta: ToyaHSW

Kaparómatrac cicáknak olcsón, DIY

 tumblr_n3f2lus28w1rtbezyo1_1280.jpg

Akinek van macskája pontosan tudja, hogy mekkora igény van az állatokban a karom élesítésre (ő a bútort kaparja, mi a falat...). Ez természetesen az erre szakosodott cégek számára is köztudott, az áruházak bő kínálatukkal próbálják elcsábítani a gazdikat.
Ezek ára még azonban a legolcsóbb esetben is több ezer forintra rúg. Persze egy karom élesítő kaparót magunk is elkészíthetünk otthon, hulladék anyagokból.

A lehetőségek száma megközelítőleg végtelen és ebből a galériában ízelítőt is kaptok majd, ezért csak a két legegyszerűbb és legolcsóbb megoldást mutatnám most be.
Ehhez szükség lesz egy nagyobb kartonra, egy tapétázókésre, egy kis ragasztószalagra, egy ragasztópisztolyra, egy kevéske felesleges anyagra és türelemre.

Első lépésben a kartonlapból vágunk egyforma szélességű  - kb. 3 cm szélességű- csíkokat. Ezeket a lehető legszorosabban kell feltekerni - az első csíkot amint feltekertük, ragasztószalaggal rögzítjük, majd a következő darabbal folytatjuk a kívánt nagyság eléréséig. (a csíkok végét a biztonság kedvéért egy csepp ragasztóval is rögzíthetjük) A lezáráshoz ismét egy kevés ragasztót használjunk.

A következő lépésben a kaparónk aljára egy anyagdarabot vágunk -célszerű filcet használni-, amit szintén ragasztópisztoly segítségével rögzítünk.
Ezt követően ízlés szerint díszíthetjük is a kész darabot és kedvcsinálónak beszórhatjuk egy kis macskamentával is.

A másik kaparónk alapja egy alacsonyabb kartondoboz lesz, melybe kartoncsíkok csíkok kerülnek. A méretre vágott csíkokat egymáshoz rögzítjük a ragasztópisztoly segítségével, majd pedig az így kapott táblát berakjuk a kartondobozunkba.
Ekkor a matrac aljára anyagdarabra nincs szükség (ekkor a doboz stabilan tartja a matracot), maximum mindössze egy kevéske macskamentát kell használnunk az érdeklődés felkeltésére (bár a macskák kíváncsiak, és a legtöbb esetben önszántukból is felfedeznek minden lakásba kerülő újdonságot).

Természetesen más formákkal is dolgozhattok és erre a galériában láthattok is néhány példát. A kaparómatracot oldalát kedvünk, ízlésünk szerint díszíthetjük.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

 

süti beállítások módosítása