Kerti játékok 5.rész - Jenga
2016. június 27. írta: ToyaHSW

Kerti játékok 5.rész - Jenga

diy-yard-games-megan-harney-for-dallas-moms-blog-jenga-2_1.jpg

Bár most egy kicsit rosszabb idő köszöntött be, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne értelme néhány új kerti játékot elkészítenünk otthon.
Ezúttal egy nagyméretű Jengát szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, aminek elkészítéséhez csak néhány vastagabb fa lécre, több színű festékre és egy kis szabadidőre lesz szükségünk.

Első lépésben a fa elemekkel érdemes foglalkozni, amihez tökéletesen megfelel a barkácsáruházakban és tüzéptelepeken méterre árult szélezett fa léc. Méretben érdemes olyat választanotok, aminek jó a fogása, ezért én a 38x58-ast javasolnám nektek (kb. 300-400 Ft métere).
Ebből a lécből lesz szükségünk 20 cm-es darabokra. Érdemes előre számolni, hiszen a Jengában az élvezetes játékhoz legalább 60 darab ilyen elemre lesz szükségünk.

Ha sikerül a kellő mennyiségű fa elemet legyártanunk, akkor érdemes egy kis időt szánnunk azok lecsiszolására is, mivel a játékban fontos lesz, hogy a kockák jól csússzanak.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor válasszunk ki néhány színt és a kockákat fessük be egyesével ecsettel. Érdemes 3-4 színnel dolgoznunk, így az elkészült játék szép színes és élénk lesz.

Ezt követően már csak egy egyenesebb részt kell keresnünk a keretben, ahol összeállíthatjuk a tornyot és kezdhetjük is a játékot.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása