Lámpa fa kockákból
2016. szeptember 22. írta: ToyaHSW

Lámpa fa kockákból

lampa7.jpg

Szinte fillérekből készíthettek magatoknak teljesen egyedi lámpát az éjjeli szekrényre vagy a nappaliba. Az elkészítéshez nem is lesz szükség semmi másra, mint egy foglalatra, némi vezetékre, kapcsolóra és az elképzelésinknek megfelelő mennyiségű fa kockára (innen beszerezhetitek 30db/csomag 357 Ft).

Első és legfontosabb lépés, hogy a vásárolt foglalat lecsavarozható legyen. Ha sikerül ilyet találnunk (néhány száz forint darabja), akkor a vezeték és a kapcsoló segítségével alakítsuk ki a világítást.
Ha ez elkészült, akkor érdemes egy gyors teszten kipróbálni a munkánkat, mivel később kellemetlen lesz szétszerelni a lámpánkat.

Ezt követően alakítsuk ki a lámpánk talapzatát. Itt a képeken látható megoldással ellentétben érdemes egy darab fát használnunk, amire majd a továbbiakban a kockákat rögzítjük.
Helyezzük be a foglalatot és vezessük ki a vezetéket.
Ezt követően rakjuk fel az első sor kockát az alapra. Arra figyeljünk, hogy a kockákat csak egymáshoz (!) rögzítsük fa ragasztó segítségével, az alaphoz ne!
A száradást követően a talpat alulról fúrjuk meg néhány helyen és az első kockasort néhány csavar segítségével rögzítsük fixen - ezzel a megoldással biztosíthatjuk, hogy hiba esetén is könnyen szerelhető legyen a lámpánk.

Ha mindezzel elkészültünk, akkor kezdhetjük az építkezést a kockák és a ragasztó segítségével. Érdemes a fotókon látható módon haladni és a képzeletünket csak akkor a szabadjára engedni ha már a foglalat nem látszik.
Időnként kapcsoljuk fel a lámpát, hogy lássuk hogyan alakul a munkánk (ne feledjük ez hangulat világítás lesz!) és azt se hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az égőcserét egyszerűen el tudjuk végezni.

A munka végeztével várjuk meg a ragasztó teljes száradását. Igény szerint lakkozhatjuk vagy festhetjük is az elkészült lámpánkat.
A türelmesebbek kellő kézügyességgel akár egy Minecraft lámpát is alkothatnak maguknak.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása