Sarokpolc bútorlapból vagy fa elemekből
2016. október 14. írta: ToyaHSW

Sarokpolc bútorlapból vagy fa elemekből

040dff6808cf5798a9e19d8ddb6500cd.jpg

Ismét egy polcot szeretnék mutatni nektek, amit nagyon egyszerűen elkészíthettek otthon és a lakás bármelyik sarkát feldobhatjátok vele.
Különösen hangulatos, ha egy olvasósarokban vagy egy apróbb szobában kap helyet.

Az elkészítéshez a barkácsboltokban kapható polcokat használjuk, de tetszés szerint vágathatunk bútorlapokat is. A polc elemein kívül szükség lesz fúrógépre, néhány facsavarra, fatipli rúdra és egy kevés faragasztóra.
Első lépésben vágjuk vagy vágassuk le a polcunk elemeit. A polcok hosszúságát igazítsuk a rendelkezésre álló helyhez, míg a függőleges elemeknél a tárolandó dolgok méretét vegyük figyelembe.

Első lépésben a vízszintes elemeket illesztjük össze. Ehhez szükségünk lesz a fúróra, a fatiplirúdra és egy kevés ragasztóra.
Első lépésben az összeillesztési pontokon furatokat fúrunk a fapolcain oldalába a tipli méretének megfelelő fúróval. Ezt követően a rúdból olyan darabokat vágunk le, hogy az a kifúrt elembe bedugva kb. 20-30 mm-t kilógjon. Ezt követően a tipliket beragasztjuk az egyik falapunkba, majd a kilógó részre ragasztót kenve a másik fapolcot is rátoljuk a tiplikre.
Érdemes pontosan dolgozni, így azt javaslom a fúrás előtt Ti is inkább kétszer mérjetek le mindent.

Az összeillesztett lapok száradását követően foglalkozhatunk végre a függőleges elemekkel is. Ehhez a vízszintes falapjaink szélébe és a függőleges falapok élébe is furatokat fúrunk.
Ezt követően az elemeket csavarokkal egymáshoz rögzítjük.
Ha elkészültünk minden egyes elemmel, akkor lényegében készen is vagyunk.
Ízlés szerint lakkozhatjuk vagy festhetjük a polcunkat, amit néhány polctartó segítségével rögzíthetünk a falra.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása