Palántázó műanyag hordóból
2017. január 30. írta: ToyaHSW

Palántázó műanyag hordóból

palantazo4.jpg

Bár még hideg van, de azért már érdemes a tavaszra és a kerti munkákra gondolni. A nap első meleg sugarainál már a palántázás gondolatával foglalkoznunk.
Ehhez ajánlunk most egy ideális palántázót, ahol a növények az első időszakot viszonylag könnyen átvészelhetik.
Az elkészítéshez szükség lesz egy 120 vagy 200 literes műanyag hordóra, amit használtan bármelyik aukciós oldalon be tudtok szerezni, egy fűrész, egy fúrógép, néhány csavar és anyag, egy átlátszó fólia és két vékonyabb fa léc.

Első lépésben nyílásokat kell vágnunk a hordó oldalába. A képen látható módon érdemes ezt megtennetek, mert így a fóliának is kellő tartást ad a megmaradt hordó darab.
Ezt követően levágjuk a fóliából a megfelelő darabot. Érdemes kicsit hosszabb és szélesebb csíkot vágnunk, hogy az bőségesen elfedje a hordó oldalán vágott nyílásunkat.
A következő lépésben a fólia két végére felfogatjuk a léceket tűzőgéppel - ez a két léc biztosítja majd a rögzítést. valamint a megfelelő zárást.
Az utolsó feladatunk, hogy az egyik lécet néhány csavar segítségével rögzítjük a hordó oldalára vágott nyílás felső pereme fölé.
Ezzel el is készültünk a palántázónkkal (az igényesebbek a hordó oldalára fogókat is szerelhetnek, így a kertbe történő kiültetéskor egyszerűen meg kell fogni a hordót is kivinni az ültetés helyére).

Nincs más dolgunk mint felhajtani a fóliából készült ajtót, földet tenni a hordóba és elültetni a növényeket és gondozni azokat.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása