Különleges polc autógumiból
2017. május 08. írta: ToyaHSW

Különleges polc autógumiból

18157439_1885730348336009_1376315246426885848_n.jpg

Egészen biztosan sokatoknál akad otthon használt autógumi. Ennek felhasználásra több lehetőség is nyílik, amelyek közül eddig a kerti dekorációkat mutattuk be nektek.
Most egy lakáson belül használható megoldást ajánlunk elkészítésre, aminek a család fiú gyermekei biztosan nagyon örülnek majd.

Az elkészítéshez egy használt gumira, nyolc sarokvasra, egy 8 mm-es OSB lapra (vagy legalább megfelelő méretű OSB lap darabokra), néhány csavarra, egy dekopírfűrészre, fúrógépre és lakkra lesz szükségünk.

Első lépésben a használt autóguminkat negyedekre vágjunk. Itt nyugodtan használhatjátok a dekopírfűrészt, ami nagyban megkönnyíti a munkát. A vágás előtt érdemes számolni és rajzolni, ugyanis fontos, hogy egyforma darabokra vágjuk fel a guminkat.
Ezt követően a OSB lapot kell a kezünkbe venni és a gumidarabok segítségével felrajzolni a megfelelő íveket. Derékszögű, íves darabokra lesz szükségünk, amelyek kicsit kisebbek mint az autógumink. Ezek az íves OSB lapok adják majd a polcainkat.
Ha sikerült ezeket is elkészítenünk, akkor hozzá fogatjuk a lapokat a gumihoz. Ehhez fúrógépet és csavarokat használunk majd. A gumik belső oldalára kell rögzítenünk a lapokat, amelyeknek az egyenes oldalára egy-egy sarokvasat is felhelyezünk (mivel a polcok nem egyformán kerülnek majd fel, így két polc esetében a gumi belső, míg két polc esetében a gumi külső oldala felé rögzítsétek fel a vasakat).
Ha ezzel is elkészültünk, akkor lényegében készen is van a polcunk, amit már csak széppé kell varázsolni.
Ehhez szükség lesz a lakkra, ami fényes felületet ad és használatának köszönhetően a gumitól sem leszünk koszosak. Egyaránt használjátok kívül és belül is a lakkot és ne sajnáljátok a fa elemekről sem.

A száradást követően már csak a felszerelés van hátra. A polcok közül kettőt fa lappal felül, míg két polcot fa lappal felül rögzítsünk a falra.
Így kettőt könyvespolcként, kettőt pedig dekorációs polcként tud majd használni a gyermekünk.

Az egyszerű, ötletes és dekoratív polcunkkal biztosan sikert aratunk majd otthon.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása