Tároló 200 literes hordóból
2017. május 28. írta: ToyaHSW

Tároló 200 literes hordóból

18619996_1899981063577604_3931885790539281783_n.jpg

Ha már ennyire belemerültünk a hordós kiegészítésekbe, következzen egy kiváló polcokkal ellátott tároló, amihez megint egy 200 literes fém hordóra lesz szükségünk.
Természetesen kell még más is. Szükségünk lesz az elkészítéshez két vagy három zsanérra, hat darab bútorkerékre, csavarokra, élvédőnek használható gumikéderre, fúrógépre és természetesen egy sarokcsiszolóra és festékre.

Első lépésben jelöljétek ki a vágás pontos helyét. Érdemes itt is alkalmazni a többször mérek, egyszer vágok elvet, mivel javítási lehetőség nincs. A kijelöléshez maszkolószalagot vagy filctollat használjatok.
Ezt követően máris beindíthatjátok a sarokcsiszolót és szétvághatjátok a hordót.
Ha ezzel elkészültetek, akkor sorjázzátok le az éleket és helyezzétek fel a gumikédereket. Most következhet a két fél összefogása, amihez a zsanérokat kell pontosan felfúrni. Ha ezzel is elkészültetek, akkor lényegében már nyitható a hordó.
A következő műveletben a hordó aljára rögzítjük a bútorgörgőket. Háromszög alakban helyezzétek el azokat a hordófeleken.

Lényegében ezzel el is készült a tároló, azonban még a polcok hiányoznak. Ehhez használhattok fém lemezeket, de pontosan megfelel a célnak a fából méretre vágott polcelem is.
Az utóbbihoz könnyebb hozzájutni és a megmunkálása is egyszerűbb. A polcokat természetesen szintén csavarokkal rögzítjük a hordónk belsejéhez.

Ezzel el is készültünk a hordóból készült tárolónkkal, amit ízlés szerint akár festhetünk vagy más módon dekorálhatunk.

A kertbe vagy egy fiatalos lakásba ideális bútordarab lehet ez a tároló.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása