Készíts képet zsírkrétával!
2017. június 07. írta: ToyaHSW

Készíts képet zsírkrétával!

6a00d8341c469c53ef014e8abf419f970d-700wci.jpg

Már lassan vége az iskolának, így a gyerek zsírkrétája is feleslegessé válik. Természetesen a használt krétákat felesleges kidobnotok, hiszen egyedi képeket készíthettek a zsírkréták és egy hajszárító segítségével.
Természetesen vásárolhattok is zsírkrétát, amiből a 24 színt tartalmazó készletet érdemes választanotok, amit szerencsés esetben 1200-1400 Ft-ért megvásárolhattok.

Első lépésben érdemes a zsírkrétákat megfelelően rögzíteni. Ha csak ideiglenesen szeretnénk a képünkön tudni őket, akkor cellux segítségével, ha a képünk részévé kívánjuk tenni őket, akkor ragasztópisztoly segítségével rögzítsük a kívánt formában azokat a vásznunkon.
Ezt követően keressünk egy olyan helyet a lakásban (udvar, erkély, garázs), ahol nyugodtan koszolhatunk és büdösíthetünk.
Ha ezzel is megvagyunk, akkor már csak a hajszárítót kell bekapcsolnunk és szépen elkezdhetjük melegíteni a zsírkrétákat. A hő hatására azok megolvadnak és elkezdenek lefolyni a vásznunkon.
Ha érdekesebb formát szeretnénk, akkor érdemes néha forgatnunk a vásznon, hogy a megfelelő forma ki tudjon alakulni.
Ha ízlésünknek megfelelően néz már ki a kép, akkor helyezzük vízszintesbe azt és várjuk meg míg a zsírkréta teljesen megszilárdul.

Ezt követően már csak fel kell akasztanunk a falra az absztrakt alkotásunkat, de akár ajándékba is adhatjuk.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása