Hangulatvilágítás PVC csövekből
2017. július 17. írta: ToyaHSW

Hangulatvilágítás PVC csövekből

pvc-pipe-lights-plumbing_6.jpg

Ha találtok otthon néhány PVC cső darabot, akkor egyedi hangulatvilágítást készíthettek néhány segédeszköz és pár forintos beruházás segítségével.
A legfontosabb, hogy a PVC csöveink különböző átmérőjűek és hosszúságúak legyenek. A hosszúság kialakításához egy fűrészre lesz szükség, amivel az ideális méretre vághatjuk a csöveket.
Ha figyelmesen szemügyre veszitek a PVC csöveket, akkor különböző vonalakat és feliratokat láthattok rajta. Ezt el kell tüntetni! Ehhez csiszolóvászonra vagy csiszológépre lesz szükségünk, amivel pillanatok alatt eltüntethetőek a feliratok és vonalak.

A következő lépésben furatokat kell kialakítanunk a PVC csöveken. Ehhez szükségünk lesz egy filctollra és egy hobby gravírozó-maró gépre. Nem kell kétségbe esni, ezek a gépek nagyon olcsón beszerezhetően, a létező összes fontosabb szerszámot tartalmazzák (ajánlom ezt a típust vagy ezt) és ráadásul máskor is hasznunkra lehet.
A berajzolt mintákat a gépünk segítségével kifúrjuk, majd a marófej segítségével megfelelő formára alakítjuk.
Érdemes pontosan dolgozni, mivel a végeredmény is annál szebb lesz.

Ha minden csövünkön kialakítottuk a különböző mintájú furatokat, akkor lényegében el is készültünk. Ízlés szerint festhetjük a csöveket, de hagyhatjuk fehéren is azokat ezt az adott hely dönti el.
Már csak egy lépés van hátra a világítás beszerelése. Ehhez érdemes elemes LED-es mécseseket használnunk, amelyek sokáig bírják és rendkívül olcsó megoldást jelentenek.
Ezeket helyezzük a megfelelő helyre (asztalra vagy ha úgy tartja kedvünk készíthetünk talpat is a világításunknak), majd a PVC csöveket tegyük a világító mécsesek fölé.
Ezzel el is készültünk. Az installációnk egy csendesebb sötét sarkot remekül feldob majd, de akár egy kerti partyn is kiválóan mutat majd.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása