Asztal vagy pad használt parkettából
2017. szeptember 18. írta: ToyaHSW

Asztal vagy pad használt parkettából

f3g6tc1io4jk9qe_medium.jpg

Akár nulláról is elkészíthetitek, de akár egy régebbi asztal felújításánál is kipróbálhatjátok a mai DIY ötletünket. Különösen azoknak lesz könnyű dolguk, akik könnyen tudnak szerezni használt és felszedett parkettákat. A mai napon ugyanis ezek segítségével készítünk egyedi asztalt.
Első lépésben az asztal vázát kell elkészítenünk - ha nulláról indulunk - ehhez érdemes vastagabb fa léceket használnunk, amit az összeillesztés előtt simára csiszolunk.
Ha van már asztal amit szeretnénk átalakítani, akkor eltávolítjuk annak a lapját, ha ez nem lehetséges, akkor nyugodtan dolgozhattok az eredeti lap tetejére is.

Ha ezzel a lépéssel elkészültünk, akkor a parkettákat felhelyezzük az asztalunk lapjára, gondosan ügyelve arra, hogy mindenhol túllógjon a parketta az asztal eredeti méretein. Szögek segítségével rögzítjük a parkettákat az asztal keretéhez.
Ha úgy ítélitek meg, akkor érdemes az asztal közepére egy merevítőt is beépíteni és a parkettákat ide is rögzíteni.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor következhet a csiszolás, amivel sima felületet alakítunk ki. Ezt követően már csak le kell festünk a padunkat vagy asztalunkat és máris birtokba vehetjük azt.

Forrás: Instructables

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása