Halloween dekoráció üvegekből
2017. szeptember 29. írta: ToyaHSW

Halloween dekoráció üvegekből

_unset_-23.jpg

Üres befőttes vagy gyógyszeres üvegekből is nagyszerű dekorációkat készíthettek Halloweenre. Ehhez nincs is olyan sok mindenre szükség.
A dekoratív üvegek elkészítéshez szükségetek lesz üres flakonokra, üvegekre (lehet üveg, de műanyag is), matt fehér festékre, fekete táblafestékre, egy kevés arany színű festékre, ragasztópisztolyra és a kupakok dekorálásához ízlés szerinti anyagokra.

Első lépésben a címkéket és az egyéb felragasztott feliratokat távolítjuk el a flakonokról, amelyeket ezt követően jó alaposan le is mosunk. Durva ecsettel felhordjuk az alapozónak szánt matt fehér festéket.
Ennek száradása alatt kigondoljuk milyen mintát is szeretnénk a flakonunk oldalára dekorálni, majd ezt előrajzoljuk a fehér festékre ceruzával a száradást követően.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor jöhet a ragasztópisztoly, amivel a ceruzával megrajzolt vonalakra olvadt műanyagot csorgatunk. Ezzel szép domború mintát kapunk. A minta megkeményedése és kihűlése után következhet a fekete táblafesték vagy matt fekete festék, amivel az egész üvegünket átkenjük.
A ennek száradása után még érdemes várnunk egy keveset, mivel újból festéssel fojtatjuk majd a munkát.
Ehhez pedig arany színű festékre és szivacsra lesz szükségünk. A szivacs felületén szétoszlatunk nem túl sok arany színű festéket, majd ezt szépen felkenjük a üvegre. Ha még nem csináltatok ilyet, akkor érdemes egy papíron gyakorolni ezt a műveletet.

Ha elkészültünk, akkor lényegében készen is van a Halloween dekorációnk, ami igazán érdekes palackokból áll majd.
Természetesen a dugókra és a kupakokra is lehet figyelmet szentelni, de itt már a képzeletetekre bízzuk, hogy milyen anyagokkal dolgoztok.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

Forrás: Magia Mia

süti beállítások módosítása