Gyertya halloweenre
2017. október 03. írta: ToyaHSW

Gyertya halloweenre

fn21e5mgtysuvmg_medium.jpg

Mint írtuk már a Halloweenre időben érdemes elkezdeni a felkészülést megfelelő dekorációk elkészítésével. Ezúttal ismét egy teljesen egyedi és különleges ötletet osztunk meg veletek, amit természetesen Ti is elkészíthettek otthon.
Szükség lesz egy latex kesztyűre, viaszra, 5 darab kanócra,  piros viasz színezőre vagy zsírkrétára és egy kevés 3M-es ragasztószalagra.

Első lépésben a latex kesztyű ujjainak a végét kilukasztjuk, amelyeken átfűzzük a kanócokat úgy hogy azokból valamennyi a kesztyűn kívül is maradjon.
Ezt követően az újakra ragasztószalagot rakunk, amivel megakadályozzuk majd a forró viasz kifolyását.
Ezt követően a kesztyű szárát megfelelő méretűre nyitjuk. Ehhez használhattok drótot és csipeszeket. Ezzel a saját dolgunkat könnyítjük meg az öntés során. Az öntés előtt érdemes az öt darab kanócot összefogni és a végüket a kesztyű külső oldalra rögzíteni (majd az öntés végén középre kell mozgatni azokat).
A viaszt felmelegítjük, majd óvatosan beöntjük a kesztyűbe. Ha az ujjak nagyon összeállnának, akkor parafadugót használjatok távtartónak. Az öntés végén mint említettem a kanócokat középre húzzuk, amig még puha a viasz.

A teljes keményedés elég sokáig eltarthat. Ha úgy érzitek kellően kihűlt már a viasz, akkor szépen lehúzzuk a kesztyűt a kezünkről. Ezzel lényegében már van egy viasz kezünk, aminek mind az öt ujját meg lehet gyújtani.
Már csak néhány apró simítás van hátra. Első lépésben egy felmelegített kés vagy tapétázókés segítségével vágjátok egyenesre a kéz alsó részét. Ennek a műveletnek köszönhetően a kezünk már megáll a "talpán".
Ha maradt egy kis viasz, akkor színezővel vagy zsírkrétával fessétek azt pirosra (ha nem maradt, akkor olvasszatok meg egy kevés zsírkrétát magában), majd ecsettel szépen csepegtessetek piros viaszt az ujjak végére.
Ennek megkeményedése után el is készült az egyedi halloweeni gyertyánk, ami biztosan hatalmas siker lesz.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása