Filléres adventi naptár
2017. november 17. írta: ToyaHSW

Filléres adventi naptár

912ad3541826c6becc582d5a6fc2ccce.jpg

Lassan közeledik a december, így érdemes egy kis munkát fektetni az adventi naptárba a gyerekeknek. Természetesen a boltból is vásárolhattok csokoládéval töltött változatokat, de sokkal jobban mutat otthon az egyedi változat, amit lényegében fillérekből elkészíthettek és sokkal tartalmasabban tölthettek fel.

Az elkészítéshez szükség lesz 24 darab WC papír guriga középső kartonjára, különböző színű krepp papírokra, egy nagyobb kör alakúra vágott kemény kartonra (kartondobozból kivágva), ragasztópisztolyra, vékony dekorszalagra és természetesen a feltöltéshez megfelelő tartalomra (édesség, kisautó, katona, hajgumi, stb...).
Első lépésben a karton gurigákba rakjátok bele az ajándékokat. Ezt követően vágjatok megfelelő méretű krepp papír darabokat és mintha szaloncukor csomagoljátok be egyesével a gurigákat és a szalaggal kössétek el a két végét.
Ezt követően a kör alakúra vágott kartonpapírra lesz szükségünk. Ízlés szerint ezt befesthetitek, de akár a közepét ki is dekorálhatjátok.
Ha ezzel is elkészültetek, akkor helyezzétek a kartonra mind a 24 darab becsomagolt gurigát és osszátok el egyenlően azokat, majd egyesével ragasztópisztoly segítségével rögzítsétek a kartonlaphoz.
Ezzel lényegében el is készült az adventi naptárunk. Még szükségünk lesz 24 darab számozott kartonlapkára, amit egyesével a becsomagolt gurigák közepére ragasztunk, ezzel megadva hogy melyik nap melyiket kell kinyitni.

Ha tartalmasan töltitek fel a házi adventi naptárat, akkor sokkal nagyobb örömet szerezhettek vele mint a boltban vásárolt csokoládéval töltött változattal.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása