Hangulatos lámpa hydro gyöngyökkel
2018. április 07. írta: ToyaHSW

Hangulatos lámpa hydro gyöngyökkel

15a1045aaf83e63b40f56743455c5a3f.jpg

A mai napon ismét egy nagyon hangulatos és rendkívül olcsón megvalósítható ötletet szeretnénk megosztani veletek. Ezúttal hangulatvilágítást készítünk hydro gyöngyök segítségével.
A hydro gyöngyök azok az apró golyók, amelyek vízzel érintkezve eredeti méretük többszörösére növekednek. Szerencsére számtalan színben beszerezhető és a világításunk elkészítéséhez erre is lesz most szükség.

Tehát akkor a következő dolgokra lesz szükségünk:

  • Jól záródó befőttes üveg vagy különlegesebb üveg pohár, tál vagy egy szebb kehely
  • LED mécses
  • Hydro gyöngy több színben (ezt beszerezhetitek a virágosoknál vagy a kreatív boltokban is)

Első lépésben a vásárolt színekből állítsuk össze, hogy milyen színeket is szeretnénk a lámpánkba. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy tálba borítsuk bele a gyöngyöket, majd öntsük
fel vízzel. 3-4 óra alatt a gyöngyök elérik a méretüket miközben komoly mennyiségű vizet szívnak fel.
Ha pohárba, tálba, kehelybe szeretnénk a világításunkat elkészíteni akkor nincs különösebb dolgunk, hiszen elég a mécses behelyeznünk a golyók közé bekapcsolva és máris elkészültünk a lámpánkkal.
Ha befőttesüveget használtok, akkor a következő módon érdemes eljárnotok. A LED-es mécsest ragasztópisztoly segítségével érdemes az üveg kupakjához rögzítenetek. Ezt követően már csak meg kell tölteni az üveget a színes gyöngyökkel és rácsavarni a kupakot (ez utóbbi megoldásnak előnye, hogy bármikor nagyon egyszerűen ki és be tudjátok kapcsolni a mécsest a kupak letekerésével), ez esetben a kupakos rész lesz a lámpánk talpa is.

Mint láthatjátok pofon egyszerűen elkészíthető, rendkívül hangulatos világításról van szó, amivel a szobát, a vacsoraasztalt vagy a kerti összejövetelt is feldobhatjátok.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása