Játékdoboz macskáknak
2016. március 03. írta: ToyaHSW

Játékdoboz macskáknak

cicadobozjatek.jpg

A macskákat lekötni nem egyszerű dolog (ha ők kötik le saját magukat - no, az sem mindig...)
Számos a témára szakosodott forgalmazó rengeteg cicáknak készült játékot árul, azonban némelyiket igen borsos áron. Természetesen DIY is készíthetünk cicajátékokat, a képen szereplőhöz csak néhány műanyag labdára, egy erősebb kartondobozra és egy kis festékre lesz szükségünk.
Első lépésben kiválasztjuk a megfelelő dobozt és az ideális méretű labdát vagy labdákat/papírgalacsint/pompomot, stb. A játék alapjának egy üres laptopdoboz tökéletesen megfelelő (vagy bármely erősebb papírdoboz), míg az ideális labdára akár a gyerek régi játékai között is ráakadhatunk.
Ha minden alapanyagot előkészítettünk, akkor megmérjük a labda átmérőjét, majd körző vagy más segédeszköz segítségével ettől az átmérőtől kicsit kisebb köröket rajzolunk a doboz tetejére és oldalaira is.
Ezt követően a köröket egy tapétázókés segítségével kivágjuk. Fontos a pontos vágás, ugyanis a labdának/játéknak a dobozon belül kell maradnia.
A körök kivágásával elképzelhető, hogy egy kicsit meggyengítettük a dobozt, ezért érdemes összeragasztott kartonlapokból egy merevítést raknunk a doboz közepére.

Dobozunkat ízlés szerint festhetjük, majd a száradást követően átadhatjuk a macskánknak, aki biztosan remekük szórakozik majd az új játékával.

 Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása