Préseljünk levelet egyszerűen
2018. október 10. írta: ToyaHSW

Préseljünk levelet egyszerűen

e7b4a1d5433a34d38db801b5cc60da4b.jpg

Itt van az ősz és nagyon sokan szívesen préselnek ilyenkor egy-egy szép levelet. Ezeket aztán fel lehet használni a gyereknek az iskolában, de akár még otthon is tudunk belőle képeket és dekorációkat készíteni a falra.
Sokan könyvekbe préselik a papírokat, ami tagadhatatlanul olcsó megoldás, de ettől sokkal profibb módszerrel is préselhetitek az őszi faleveleket fillérekből.

Az elkészítéshez csak pár apróságra lesz szükség, amiket könnyedén beszerezhettek. Kell egy 600x300 mm-es faroslemez, négy 8-as csavar anyával, egy csomag itatóspapír, kemény kartonpapír, fűrész és fúrógép.
Első lépésben a faroslemezt kell megfeleznünk. Az így kapott 300x300 mm-es lapokat fogjuk össze, majd a fúró segítségével a négy sarokra készítsünk 8.5-es vagy 9-es fúróval furatokat.
Ha ezzel megvagyunk, akkor rakjuk be a csavarokat, majd a boltban beszerzett itatóspapír lapokat méretre vágva. A lapok közé kerülnek a préselésre szánt falevelek, Az egyes szintek közé pedig érdemes méretre vágott kartonlapokat helyezni, amivel elkerülhetitek, hogy az esetleges nedvesség a másik falevélre kerüljön.
Ezt követően már csak anyákat kell a csavarokra rátekernünk és érzéssel meghúznunk.
A levelek kiszáradása nagyban függ a nedvességtől, de általában egy hét elég szokott lenni a préselésre.

Ezt követően már nyugodtan használhatjátok a nektek tetsző célra a kiszárított és lepréselt faleveleket.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása