Karácsonyi dísz fonalból
2019. december 24. írta: ToyaHSW

Karácsonyi dísz fonalból

dsc_7353.jpg

Bár már az utolsó pillanatokat éljük karácsony előtt, azért még nincs elkésve a mai DIY tippünk sem, amiben karácsonyi díszeket készíthettek otthon egy kis fonal, néhány gombostű, karácsonyi sütiforma és egy kis tapétaragasztó segítségével.
Első lépésben szükségünk lesz egy hungarocell lapra. Tökéletesen megfelel a célra valami csomagolásban található sík darab, de akár a boltokban kapható zöldségek és gyümölcsök tárolására szolgáló tálca is megteszi.

Ha találtatok ilyet, akkor a sütiformákat szépen rakjátok rá a hungarocell lapra és rajzoljátok körbe azt. Ezután a gombostűkre lesz szükség, amelyeket a fontosabb sarokpontokba kell beszúrnotok.
Ha ezzel is megvagytok akkor színes fonalra és a tapétaragasztóra lesz szükség. A fonalakból vágjatok 30-40 cm-es darabokat és ezeket mártsátok bele a tapétaragasztóba.
A ragacsos fonalat szépen kezdjétek el tekerni a gombostűkre ahogy a fotókon is láthatjátok.
Ha elkészültetek, akkor már csak némi időt kell hagyni a száradásra, ami után egy késsel egyszerűen feltudjátok szedni az elkészült díszeket, amiket ízlés szerint le is festhettek vagy befújhattok valami csillogó dekorsprayvel.

Jó szórakozás a család tagjainak a közösen elkészített dísz, amivel legalább a gyerekeket is letudjátok egy kicsit kötni.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!