Edényalátét parafadugóból
2016. február 01. írta: ToyaHSW

Edényalátét parafadugóból

cork-trivet-diy.jpg

Forró edények általában gondot okoznak az ünnepi asztalon. Használhatsz alátét, amit a boltban vásárolsz meg, de sokkal hangulatosabbat is tudsz készíteni otthon magadtól.
Ehhez nincs másra szükséged mint parafadugókra, egy ragasztópisztolyra és egy nagyobb fém rögzítő szalagra vagy egy darab kör alakúra vágott fa lemezre.

A köralakú fa lemezre helyezd fel a dugókat próbaképpen és igyekezz a lehető legjobban elosztani azokat. Minél kisebb hézagokat tudsz hagyni, annál szebb lesz a végeredmény. Ha úgy gondolod jó lesz a munkád, akkor melegítsd be a ragasztópisztolyt és a dugókat egyesével ragaszd fel a kör alakú fa lemezre és lehetőleg egymáshoz is.
Ha végeztél lényegében kész van az edényalátéted, amit dekorálhatsz kívülről akár szalaggal is.
Ha nem használsz kör alakú fa lemezt, akkor csak ragaszd egyszerűen egymáshoz a dugókat, majd a fémkereskedésekben kapható un. AWAB bilincs segítségével kívülről fogd át a kör alakú alátétet.
A munka végén tedd le egy sima felületre az alátétet és nézd meg, hogy a dugók egyforma magasak-e. Ha szükséges egy csiszolóvászon segítségével finomíts rajta. Igény szerint akár lakkozhatod is.

wine-corks-craft-ideas-coasters-9.jpg

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása