Növényfuttató kerékpár felniből
2016. február 17. írta: ToyaHSW

Növényfuttató kerékpár felniből

diy-bike-rim-trellis-2.jpg

Lassan itt az ideje a kertészkedésnek. Sokan biztosan ültettek majd futó növényeket is, amelyek gondozása nem túl egyszerű feladat. Most erre igyekszek nektek egy egyszerű megoldást ajánlani, amihez két kerékpár felnire, egy menetes csőre és néhány méter drótra, horgász damilra vagy spárgára lesz szükségetek.
Első lépésben le kell tisztázni milyen magasra is szeretnétek a növényeket futtatni. Ha ezt eldöntöttétek, akkor egy darab csövet érdemes szereznetek a futtatás magasságának méretében, amit belülről olyan menettel láttok el, amilyen a kerékpár felnik tengelye. Ha nem tudtok ilyen csövet szeretni, akkor érdemes egy anya csavart hegesztetni a cső végére.
Ezt követően a csövet feltekeritek a kerékpár felnik tengelyére. Ezt követően a két felni közé a külső részen vagy a küllőknél kifeszítitek a drótokat. Ízlés szerint akár le is festhetitek a futtatót, amit már csak tervezett helyre kell szállítanotok és felállítanotok.
Ezt követően már csak a növényeket kell körbe elültetnetek és gondoznotok.

Természetesen a csövet hegesztve is lehet a kerékpár felnikhez rögzíteni, de akkor a későbbiekben nagyon nehezen tudjátok majd tárolni a futtatót.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása