Jelöld meg a növényeket
2016. február 27. írta: ToyaHSW

Jelöld meg a növényeket

identificador-plantas-chapinha-aluminio.jpg

Az elültetett növényeknél fontos tudni, hogy mit és pontosan hova is ültettünk. Ehhez igyekszek most segítséget nyújtani néhány filléres és otthon is elkészíthető trükk segítségével.

Erre többek között kiválóan alkalmas a jégkrémes pálcika, ami befestve, felirattal ellátva és lelakkozva könnyen segítségetekre lehet az elültetett növények azonosításánál, ha leszúrjátok a földbe.

Szintén szabadtéri ültetésnél akár szétvágott sörösdobozt is használhattok a növények megjelölésére. Ehhez a megfelelő formára vágott sörösdoboz darabot egy puhább anyagra kell fektetnetek, majd egyszerűen ráírni növény nevét. Mivel a puha anyagba könnyű írni, így lényegében egy soha le nem kopó jelzést kaptok, amit szintén csak le kell szúrnotok.

Megoldás nyújthat a kertekben, ha egyszerű faágakat használtok jelölésre.  A kicsit erősebb ágakat igyekezzetek egyforma méretűre vágni és felső részén alakítsatok ki egyenes részeket. Ide akár filctollal, akár égetéssel is felírhatjátok az elültetett növények nevét.

A cserepes ültetésnél ideális megoldást jelenthet ha fából készült csipeszeket használtok. Ebben az esetben is filctollal vagy égetéssel vigyétek fel a feliratokat, majd a facsipeszt vékonyan lakkozzátok le.
Ezt követően már csak fel kell csíptetni a cserép oldalára a jelzést és azonnal tudni fogjátok mit is ültettetek el az adott helyre.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása