Húsvétváró nyuszi zokniból - varrás nélkül
2016. március 22. írta: Böbbenet

Húsvétváró nyuszi zokniból - varrás nélkül

0d2a496434ea35792e466c85b3ac2a2c.jpg

Már nincs sok idő Húsvétig, de ezzel a kedves "zokninyúllal" biztosan elkészülünk addig.

Nincs szükségünk másra, mint:

  • zokni - akár használt is lehet, de nem nagy beruházás, ha új párat veszünk
  • olló
  • rizs/lencse/sárgaborsó/apró kavics
  • szalag a díszítéshez
  • spárga
  • filctoll
  • opcionális: műanyag szemek, maradék vagy filcanyag a fogaknak és a pocaknak, hímzőfonal a pofika/bajusz kialakításához, ragasztó

Először is megtöltjük a zokni a töltelék anyaggal (rizs, lencse, stb.). Ez úgy a legegyszerűbb, ha egy nagyobb ragasztó szalag belsejéből ráhúzzuk a zokni passzé részét a ragasztószalag külső oldalára, így folyamatosan rögzítve lesz a szája. Kialakítjuk a testét és spárgával rögzítjük. A fej részét a zokni sarokrésze adja, amit szintén spárgával rögzítünk. Színes szalagból sálat varázsolhatunk a nyakába. A passzé részből alakítjuk ki a füleket: két oldalról az anyag közepéig kisebb ívben bevágjuk a zokni tetejét (a felesleget így kivágjuk).

A pofikát többféleképpen is elkészíthetjük. Gyors és egyszerű megoldás, ha filccel megrajzoljuk a szemeket és egy "X" alak megrajzolásával az orrot. Műanyag szemeket is ragaszthatunk a fejre (vagy két kisebb méretű gombot), maradék anyagból/filcből kivágva elkészíthetjük a orrot és a fogakat, de kedvünk szerint a hímzést is választhatjuk. Ha szeretnénk, fehér anyagból pocakot is ragaszthatunk a nyuszinak. Egy pompom odaerősítésével vagy egy kisebb töltelékanyag elkötésével farkat is kialakíthatunk.

Bármelyik megoldás mellett is döntünk, biztosan örömet szerezünk vele!

Valamennyi lépés egyszerűen követhető ebből a videóból: handimania sock bunny.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

Kedvcsináló galéria az alábbiakban:



süti beállítások módosítása