Érdekes virágtartó a kertbe
2016. március 23. írta: ToyaHSW

Érdekes virágtartó a kertbe

vertical-pot-planter-bird-bath.png

Kertes házakban mutathat jól az otthon is elkészíthető különleges virágtartó. A munkához a cserepeken kívül csak néhány apróságra lesz szükségünk, amit szerencsés esetben otthon is megtalálhattok.
Ezek pedig a következők:

  • 1 db kb. 20 cm magas műanyag vagy terrakotta virágcserép
  • 4 db kb, 12-15 cm magas műanyag vagy terrakotta virágcserép
  • 1 db kb. 8-10 cm magas műanyag vagy terrakotta virágcserép
  • 10 mm átmérőjű betonacél kb. 1.5 méter
  • Alapozó és festék spray
  • Egy régi mennyezeti UFO lámpa búra (műanyagból) vagy egy igényesebb műanyag tál
  • Némi dekoráció ha úgy gondoljátok

Első lépésben a cserepeket pontosan megmérjük. A kapott eredményre olyan 40-50 cm kell rászámolnunk és fűrésszel ilyen méretűre kell vágnunk a betonvasat.
Ezt követően a már méretre vágott betonvasat leütjük olyan 30-35 cm mélységig. Fontos, hogy jól tartson és stabilan álljon a vas, hiszen ez lesz az egész virágtartónk lelke.

Ezután a virágcserepeket átfúrjuk nagyobb fúróval mint a betonvas és szükség esetén még tovább tágítjuk a furatot egy reszelő segítségével. Igyekeznünk kell olyan 15-16 mm-es furatokat alkotnunk a cserepek aljára.
Ha ezzel elkészültünk lefesthetjük a virágcserepeket. Érdemes alapozót is használni, mivel a terrakotta cserepeken csak így lesz igazán szép a végső fényezés. A festék száradását követően el is kezdhetjük a virágtartó összeállítását.

Első lépésben a legnagyobb cseréppel dolgozunk,ami az egész tartónk alapja lesz. Ráhúzzuk a betonvasra és egyenesen a talajra állítjuk. Megtöltjük az alsó virágcserepet földdel.
Ezt követően a 12-15 cm magas cserepek következnek, amelyeket jobbra-balra döntve állítunk be. Természetesen ahogy haladunk úgy töltjük meg a virágcserepeket földdel.
Legfelülre került a 8-10 cm magas virágcserép, amit szintén megtöltünk földdel, de már egyenesen állítjuk be. Ha ügyesen dolgoztunk és pontosan mértünk, akkor a betonvasunk csak 1-2 cm-el nyúlik túl a földdel megtöltött felső virágcserépen (ha ez nem így van, akkor feltétlenül vágjunk el a vasból).

A következő lépésben a régi mennyezeti lámpa búrájára vagy a műanyag tálra lesz szükségünk, aminek a közepébe egy kb. 11 mm-es furatot fúrunk. Felhelyezzük a búrát a betonvasra, úgy hogy a homorú fele essen felfelé.
Ezt az elemet valamennyire rögzíteni kell, amihez ideális lehet egy kevés ragasztó. Ha ezzel is elkészültünk, akkor már csak a dekoráció van hátra, ami egy kismadár, egy béka vagy bármi hasonló lehet. Ezt a búra szélére vagy a búrába kell elhelyeznünk.

Az elkészült virágtartóba már elültethetjük a növényeket, amelyek locsolásáról egyszerűen tudunk gondoskodni. Elég a felső tálba vizet töltenünk, ami szépen lassan leszivárog majd a betonvason az összes cserépbe, így biztosítva a növények folyadékellátását.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása