Tüzelő tárolása ötletesen
2016. április 15. írta: ToyaHSW

Tüzelő tárolása ötletesen

super-easy-diy-firewood-racks-6.jpg

Lassan tényleg itt az ideje a kerti sütögetéseknek. Ehhez elengedhetetlen a tüzelő, amit érdemes rendezetten tárolni (nem csak esztétikai szempont). Ehhez vásárolhattok tárolókat, de választhatjátok a DIY elkészíthető filléres megoldásokat is, amelyek közül néhányat szeretnék bemutatni nektek.

1. Három raklapból és egy kevés hulladékfából kiváló tárolót készíthettek, ami ráadásul rengeteg fa letárolására alkalmas. Az egyik raklapot lefektetik a földre, majd a két szélére odaállítjátok a másik két raklapot, amit mind a két oldalról egy-egy fával rögzítetek. Így akár több mint 1 m3 fa is kis helyen elfér és a szétborulástól sem kell tartanotok. Nagyon praktikus megoldás helyszűke esetén (pl. kerítés mellett, stb.).

2. Használhattok beton kefnit vagy zsalukövet a tüzelő tárolótok elkészítéséhez. Ekkor szükség lesz még négy darab fa gerendára is, amit a kefnibe vagy zsalukőbe dugtok bele. Az így elkészült fordított háromszögbe aztán nagyon egyszerűen eltudjátok helyezni a tüzelőt.

Természetesen összetettebb megoldást is választhattok ezekből az alapanyagokból, amit az egyik képen akár meg is nézhettek.

3. Néhány vastagabb léc segítségével is alkothatunk egyedi tárolót. Ismét csak a kreativitásunk szabhat határt az elképzeléseinknek. A képen bemutatásra kerülő megoldásnál külön kerül letárolásra a gyújtós és a tűzifa, ami egyszerűbbé teszi a felhasználást.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása