Kerti játékok 3.rész - Célbadobó
2016. június 01. írta: ToyaHSW

Kerti játékok 3.rész - Célbadobó

clown-bean-bag-toss_uhebz2.jpg

Ezúttal ismét egy egyszerűen elkészíthető játékot szeretnénk bemutatni nektek, amivel a gyerekeket a kertbe csábíthatjátok.
Ezúttal a célba dobáson lesz a hangsúly, amihez egy táblát készítünk egy erősebb karton tábla (TV vagy hűtőgép kartondoboz egyik oldala), egy éles tapétavágó kés, ragasztószalag, némi festék és egy kis fantázia segítségével.

Első lépésben érdemes a dobozra felrajzolni az elképzelt formát. A bohócos téma tökéletesen megfelel a célnak, így elsőként ezeket (vagy a számunkra/csemete számára szimpatikusabbat) kell felrajzolnunk a kartonlapra. Érdemes jó nagy szájakat rajzolni, hiszen ebbe kell majd beletalálni a labdával vagy a babzsákkal.
A rajz elkészítését követően kivágjuk a szájakat és festék segítségével elkészítjük a játéktáblát rajta a megfelelő számú bohócfejjel (vagy a nekünk tetsző mintával).

Az utolsó lépés két karton láb készítése a hátsó oldalra (megfelelő méret a megfelelő dőlésszöghöz!), így biztosan nem borul majd fel a játékunk akkor sem ha a táblát találja el valamelyik gyerek.
Ehhez szintén kartont használunk, amiből a megfelelő lábformát kivágjuk és ragasztószalaggal rögzítjük a táblánk hátsó oldalára. Érdemes behajtható lábakat alkotnunk, így az elcsomagolás sokkal egyszerűbb lesz.

A munka végeztével már csak fel kell állítanunk a kertbe az új játékot és akár célba dobó versenyt is rendezhetünk ( ha a különböző lyukaknak pontértéke is van, észrevétlenül és mókásan gyakorolhatjuk a matekot is! :) ).

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása