Lakásdekoráció parafából
2016. szeptember 08. írta: ToyaHSW

Lakásdekoráció parafából

image3.jpg

Az egyik legsokoldalúbban felhasználható anyag az otthonainkban a parafa. Kiváló kiegészítéseket készíthetünk belőle, amivel feldobhatjuk a szobát, a konyhát, az előszobát, de akár a dolgozósarkunkat is.
Szerencsére az ára viszonylag alacsony és kiválóan megmunkálható.

Ha rászánjuk magunkat, hogy parafa dekorációkat készítünk, akkor fontos előre eldöntenünk, hogy milyen célt fog szolgálni. Ha csak dekoráció lesz, akkor elég a vékonyabb tábla, azonban ha táblatűvel rögzíteni szeretnétek rajta valamit, akkor érdemesebb egy kicsit vastagabbat választani.
Szerencsére a választék nagy, így 1, 2, 4, 5, 6 vagy 10 mm vastagságú táblát is választhattok, aminek a mérete általában 900x600 mm.
Érdemes itt vagy itt szétnézni parafa ügyben.
A vágáshoz érdemes egy éles szikét használni, míg a festésre akrilfestéket is választhatunk.

Mivel a parafát a falra szánjuk, így a megoldások tárháza közelít a végtelenhez.

  • Kivághatjuk gyerekünk nevét, amit a szobájába felragasztva használhatunk üzenetek és emlékeztetők tárolására.
  • Vághatunk belőle egyforma alakzatokat, amelyeket szépen elrendezve és esetleg festve nagyszerűen feldobhatjuk vele lakásunkat.
  • Ha sokat járjuk a világot, akkor akár a földrészeket vagy hazánk térképét kivágva rakhatunk a megfelelő helyekre fotókat vagy képeslapokat.
  • A dolgozósarkunk vagy a gyerek íróasztalának környékét akár plafonig is beboríthatjuk parafával, ami kiváló hőszigetelő képessége mellett nagyszerűen megfelel majd dekorációs célokra is.

Ízelítőnek néhány képet osztok meg veletek a felhasználás lehetőségeiről, de természetesen nyugodtan használhatjátok a saját képzelőerőtöket is.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása