Egyedi tolóajtó olcsón
2016. október 09. írta: ToyaHSW

Egyedi tolóajtó olcsón

barn-door-open.jpg

Meglátni és megszeretni a tolóajtókat egy pillanat műve. Ha esetlen találsz valami lakásodba illő régi darabot, akkor már csak helytakarékosságból is érdemes elgondolkodnod egy egyedi tolóajtó elkészítésén.
Szükség lesz hozzá néhány dologra, de egyik sem olyan hatalmas összeg, hogy ne vágj bele a megvalósításba.

Kell majd az ajtónyílás méreténél minimum kétszer nagyobb 1/2"-os cső menettel a végén, két 1/2"-os könyök, menetes közcsavar, menetes karima is szükséges, valamint két egy kerekes bútorgörgőre és fához készült szemes csavarra is szükségünk lesz és persze két fogantyúra az ajtó mozgatásához.

Első lépésben az ajtó alsó részre szereljük fel a kereket, majd a felső részbe tekerjük be a két darab menetes szemes csavart is. Ekkor már látjuk, hogy az ajtónk felső tartójának milyen magasságba kell majd elhelyezkednie.
A csövet átdugjuk a szemes csavarokon, majd a két végére a könyököket és a közcsavarokat is felhelyezzük.
A következő lépésben a menetes karimákat is felcsavarjuk a közcsavarokra.
Ezzel lényegében el is készültünk és már nincs más dolgunk mint a sínünket pontosan beállítva a karimákat felfúrni a falra.

Ezt követően érdemes az ajtónkat festeni vagy ízlés szerint antikolni. A száradást követően még felszereljük az ajtó mozgatására szolgáló fogantyúkat a két oldalra.

Ezzel el is készültünk a teljesen egyedi és különleges tolóajtónkkal, amit rendkívül olcsón sikerült összehoznunk egy kis DIY munkával.
Helytakarékos, dekoratív, egyedi...ennél nem is kell több!

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

 

süti beállítások módosítása