Strandtörölköző praktikusan
2017. június 05. írta: Böbbenet

Strandtörölköző praktikusan

Egyre inkább érezzük, hogy "nyakunkon" a nyár, közeledik a nyaralás és egy-egy strandos hétvége is nyugodtan tervezhető. Ilyenkor - saját tapasztalat szerint - főleg az jelent problémát, hogy minden bekerüljön a strandtáskába, semmi ne maradjon otthon, de mégse érezzük magunkat "málhás számárnak" a medence/part mellett, illetve ne hasonlítson a hétvégi strandolás egy kisebb költözéshez. Ehhez szeretnénk egy praktikus ötletet mutatni nektek.

A legnagyobb helyet a törölközők foglalják el, főleg ha többtagú családról van szó. Az egyik divatcég (H&M) kínálatában bukkantunk egy roppant egyszerű megoldásra: két, gömbölyű zsinórfékkel kialakított hurokban rögzítik a törölközőt. Ezt természetesen otthon is el tudjuk készíteni darabonként körülbelül 200 Ft-os tételként, hiszen nincs szükség másra, mint:

- 2 db gömbölyű fékre (egy vagy kétlyukas formájú, nagyságrendileg darabonként 50 Ft)

- magasságnak megfelelő hosszúságú zsinór (díszzsinór, kéderzsinór, stb. - igény szerint a törölköző színéhez igazodva).

Elérhetők: itt és itt vagy itt is...

Készítsük elő a törölközőt (azonos méretek - gyerek, felnőtt - esetében egy-egy darabot) és tekerjük fel.

A zsinórt adott testmagassághoz igazítva (rászámítva a törölköző átmérőjét, a megkötendő csomót és némi ráhagyást) levágjuk. Átfűzzük a zsinórfékeken, a végeit rögzítjük csomóval (természetesen használhatunk gyöngyöt, kúpos zsinórvéget, stb.). Tulajdonképpen el is készültünk, mindössze csak a törölközőt kell a hurokba rakni, ráhúzzuk a zsinórféket és már indulhatunk is!

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

 

 

 

süti beállítások módosítása