Bicska kulcstartó házilag
2018. október 18. írta: ToyaHSW

Bicska kulcstartó házilag

5f8799d03b4b7b10cdd2105b86527b7c.jpg

Manapság már szinte mindent be lehet szerezni, azonban sok esetben az igazi örömöt az jelenti ha magunk készítjük el az egyedi igényeinknek megfelelő tárgyakat.
A mai bejegyzésben egy ilyen tárgyat ajánlok nektek elkészítésre, ami nem lesz más mint egy bicska kulcstartó.

A svájci bicskához hasonlító kulcstartókat megtudjátok vásárolni is, ezek ára azonban sok esetben elég magas és az általunk támasztott igényeket sem tudják feltétlenül kielégíteni.
Az elkészítéshez egy kevéske fára, néhány alátétre és két bútorösszehúzó hüvelyre és a hozzátartozó csavarra és néhány alátétre lesz szükségünk.

Első lépésben a bicska formát kell kialakítanunk fából. Itt érdemes figyelembe venni a kulcsok méretét és ennek megfelelő markolatot készíteni. A markolat lehet fából, műanyagból, alumíniumból, de akár más anyagot is választhatunk.
Ha elkészültünk a markolatokkal, akkor érdemes azokat összefogatni és egyben kifúrni a megfelelő méretű fúróval.
Ezt követően már nincs más hátra mint összeállítani a bicskánkat. Ehhez szükségünk lesz az alátétekre is. A kulcsok közé, illetve a kulcs és a markolat közé és kell raknunk alátéteket, így biztosan mindig kitudjuk majd nyitni a bicskánkat.
Ha minden kulcs felkerült, akkor a markolat másik felét is felhelyezzük és a csavarokat készre húzzuk.

Ezzel el is készültünk a saját bicska kulcstartónkkal, amit már nyugodtan használatba is vehetünk. Nem került sokba és viszonylag könnyen elkészítettük a saját igényeinknek megfelelően.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása