Üzemanyagkannából bárszekrény
2018. november 01. írta: ToyaHSW

Üzemanyagkannából bárszekrény

jerry-can-mini-bar-cabinets-by-one-copenhagen.jpg

A mai napon egy olyan tárgy elkészítésére biztatlak benneteket, amivel bármelyik férfi barlangot, lakást, garázst, műhelyt fel lehet dobni.
Ez nem lesz más mint a fém üzemanyagkannából készült bárszekrény.
Szerencsére a hazai aukciós oldalakon tényleg fillérekért lehet hozzájutni (2-5000 Ft) a használt marmonkannákhoz állapottól függően. Mivel nem folyadék tárolására lesz szánva, így egy kicsit kopottabb darabot is nyugodtan megvásárolhattok.
Az elkészítés során egészen biztosan szükségetek lesz majd két zsanérra, egy zárra, egy kevés kédergumira, festékre, dekoráláshoz pedig öntapadós famintás és tükörfóliára, ledes világításra és ízlés szerint egyéb kiegészítőkre.
A lényeg a képeken látszik. Első lépésben flexel ki kell alakítanunk az ajtó formáját, majd ezt zsanérral rögzíteni. Érdemes a kanna és az ajtó közé határolót készítenünk vékony láncból vagy 3-4 mm-es bowdenből, ekkor érdemes kialakítanunk a zár helyét is.
Ezt követően megkapja a végleges festést a tárolónk, amire felkerülnek a sérülések elkerülése érdekében a gumikéderek is.
Már csak a dekorálás és a belső kialakítása van hátra.
Érdemes a dekorálással kezdeni, amíg van hely. Ilyenkor lehet berakni a fóliákat és az egyéb díszítő elemeket, majd következhet a polcok elkészítése. Ehhez érdemes fát használni, mivel jóval kellemesebb hatása lesz mintha fémmel dolgoznátok.
A polcok tárolók kialakítása után már csak fel kell raknunk az asztalra vagy a falra az új tárolónkat, amiből már nyugodtan tudjuk kínálni a barátokat egy-egy felessel.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk! 

süti beállítások módosítása