Nyár, tengerpart, kagyló - mi legyen belőle 2. rész
2017. július 07. írta: Böbbenet

Nyár, tengerpart, kagyló - mi legyen belőle 2. rész

054b8c57faba8debae08ebc523af4bf3_1.jpg

 

A tengerparti nyaralások elengedhetetlen kagylógyűjtésének termését sokféle módon felhasználhatjuk. Több ötletet mutattunk korábban, de az ékszer kategória maga kitesz egy külön bejegyzést.

Készíthetünk medált, többféle módszerrel. Fontos, hogy megfelelően tisztítsuk meg a kiválasztott darabokat, a rögzítéshez ékszerragasztó javasolt. 

Ha egy-egy törött, de szép színű, mintázatú kagylót találunk, akkor sem kell elkeserednünk, mert a szabálytalan formájú darabok is nagyon mutatósak (szükség szerint a széleit viszont csiszoljuk le a sérülések elkerülése érdekében).

Műgyantát is használhatunk a kisebb darabok esetén. Hobbi - dekor üzletekben és webshopokban különböző öntőformákat választhatunk (ehhez a feladathoz azonban megfelelő kitartást, türelmet kívánunk - érdemes előzetesen részletesen utánajárni a folyamatnak a siker érdekében).

Nagyon szépek az üvegcsés megoldások is, a megfelelő kellékeket szintén ilyen üzletekben vásárolhatjuk meg (pl. www.csinaljekszert.hu, kölönlegesebb darabok - nyitható charm medálalap bead.us, ebay.com, stb.) Ebben az esetben felhasználhatunk egy kis tengerparti homokot is :) 

A furatok elkészítése esetleg okozhat problémát az első próbálkozásoknál, célszerű előzetesen egy "feláldozható" darabon gyakorolni.

Képek a galériában (lehet ámulni...)!

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása