Tic tac toe avagy OXO házilag
2016. július 16. írta: Böbbenet

Tic tac toe avagy OXO házilag

27a162b7e58a5ae9ed93518058ed2cf9_1.jpg

Nem csak a nyaralásokon van szükség könnyen elérhető, egyszerű játékokra, egy-egy esősebb, hűvösebb napon is le kell foglalni a család apraját (és nagyját is, igény szerint).

Számos játékot vehetünk a boltokban, de a szívünknek mindig kedvesebb, ami saját (és csemeténk) keze munkája. Ehhez tökéletesen felhasználhatók a korábban gyűjtött kövek, talonban tartott (ékszerkészítéshez használatos üveg, műanyag vagy fa) lencsék, gombok, de akár kupakok (műanyag vagy parafa - 2 db-ból akár a teljes bábukészlet), díszkavicsok is. A dekorgumi is ideális a különböző formák kialakításához.

A játék lényege, hogy egy 3x3 beosztású mezőre kell a két játékosnak 3-3 db bábuját úgy elhelyeznie, hogy vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan 3 db legyen a sajátjából. Hagyományosan "x" és "o" jelekkel játsszák, de lehetünk ennél sokkal kreatívabbak is.

Kisebb zsákocskára is felrajzolhatjuk/felvarrhatjuk (végre elfogynak a kimaradt szalagok is!) a "táblát", ekkor azonnal megoldott a tárolás is. Varrhatunk színes filcből, vászonból, maradék anyagból, tépőzárral, gombbal vagy patenttel zárva.

Főszerepbe kerülhetnek a mesehősök, kedvenc állatok, készülhet fiús és lányos stílusban is. Ha úton (autóban) szeretnénk használni, célszerű a bábuk rögzítését például kisebb tépőzárral megoldani (kapható ragasztós hátú is, ez nem csak a textil anyagúakhoz szintén ideális lehet).

Ha van felhasználható fa-, háncs- vagy fém dobozunk, annak belsejében is kialakíthatjuk a mezőket és a bábuk tárolása sem lesz kérdés. Lehet pácolni, festeni, textillel borítani vagy szalvétával is. Kerti verziójához használhatunk falapokat (ennél a pontnál ügyes kezű apukák/nagypapák előnyben!.

A galériában számos vidám megoldást találtok. Ebbe a "munkába" akár a kisebbeket is be lehet vonni, de mindenki számára remek szórakozás lehet nem csak az elkészítés, de maga a játék is! 

 Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

 

 

süti beállítások módosítása