Egyedi csésze készítése egy kis körömlakkal
2016. március 01. írta: ToyaHSW

Egyedi csésze készítése egy kis körömlakkal

b30aa13f3127b56ceee5828b1f42eb50_1.jpg

Szeretnél klassz egyedi bögréket készíteni otthonra vagy ajándékba? Ehhez semmi másra nincs szükséged, mint néhány (fehér) bögrére vagy csészére, körömlakkokra és egy műanyag dobozra/tálra (a víznek).
Első lépésként töltsetek meg egy edényt vízzel és próbáljátok meg belemeríteni a csészét. Figyeljetek arra, hogy a víz ne legyen túl sok és ne lepje el a díszíteni kívánt csészét teljesen! 
Ezt követően a hideg (!) vízbe rakjatok körömlakkot. Dolgozhattok egy vagy több színnel is az ízléseteknek megfelelően. A körömlakk a víz tetején marad majd, amit igyekezzetek egyenletesen szétoszlatni. Vigyázat: általában hamar összeáll a víz tetején, ezért gyorsan kell dolgozni.
Már csak egy dolgotok van: a körömlakkos vízbe óvatosan mártsátok bele a csészét vagy a bögrét, majd óvatosan emeljétek ki.

Borítsátok fejre és várjátok meg, míg teljesen megszárad. Ezt követően az apróbb hibákat körömlakk lemosóval tudjátok javítani. (Ha esetleg nem tetszik a bögre, körömlakklemosóval letörölhető a festék, és újra lehet próbálkozni)
Minden bögre és csésze egyedi lesz, így akár egy komplett kollekciót is készíthettek, hogy jusson a család minden tagjának.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása