CD/DVD torony tárolásra
2016. március 13. írta: ToyaHSW

CD/DVD torony tárolásra

empty-cd-dvd-spindles-diy-photo.jpg

Sokunknál található otthon kiürült CD/DVD torony, amiben eredetileg az írásra alkalmas lemezeket tároltuk. Hozzám hasonlóan biztosan Ti is biztosan kerülgettek otthon néhány hasonló tornyot, aminek kidobásán már gondolkodtatok.
Most néhány ötletet szeretnék megosztani veletek, amelyek segítségével különböző kiegészítők tárolására is alkalmazhatjátok a kiürült műanyag dobozokat.

  • Használhatjuk a garázsban vagy a műhelyben a kábelek tárolására és könnyű kezelésére. Ebben az esetben az átlátszó műanyag részre érdemes egy lyukat fúrni, ahol kivezethetjük a kábelt és a lecsévélést követően a kívánt méretet egyszerűen levághatjuk.

  • Nagyszerűen alkalmas az üres torony a spárga tárolására is, amit a kábeles megoldáshoz hasonló módon érdemes kivezetni. Könnyen kezelhető lesz a kötözőanyag és a gubancok is a múlté lesznek.

  • Alkalmazhatjátok dekorációs szalagok tárolására is az átlátszó tokot. Ekkor érdemes a külső átlátszó műanyag részre egy kb. 1 cm-es rést vágni, ahol a szalagokat kivezetjük majd. Ezt követően a szalagokat egyesével felhelyezzük a tengelyre, az elválasztáshoz pedig rossz CD/DVD-ket vagy a tornyokhoz tartozó átlátszó plexi köröket használhatjuk.
    Ha ezzel elkészültünk a tetőre vágott résen néhány centi hosszan kivezetjük az összes szalagot, amit így már könnyedén tudunk kezelni.

  • Készíthetünk az üres tokból fülbevaló tartót is. Ebben az esetben szükségünk lesz az egy használt CD/DVD-re vagy a toronyhoz tartozó átlátszó műanyag körre, illetve valamire, ami "alátét"-ként funkcionál, vagyis megakadályozza, hogy a fülbevalót tartó korong/lemez lecsússzon. Ezt (kisebb, kb. 4 cm átmérőjű karika) elkészíthetjük vékonyabb hungarocellből vagy szivacsból is. A közepére akkora lyukat fúrunk/vágunk, hogy éppen rá tudjuk rakni a CD-tartó rúdra, majd ragasztópisztollyal rögzítjük. Erre azért van szükség, hogy a fülbevalókat tartó lemez/műanyag korong ne csússzon a tároló aljára, de forgatható legyen. 
    A műanyag korong/lemez szélére kisebb, egyforma lyukakat fúrunk és ráhelyezzük az "alátét-re". A tetejét díszíthetjük nagyobb gyönggyel, gombbal, stb. és el is készült!

  • Használhatjuk az üres tornyot üvegházként is otthon. Ekkor a tartó tengelyt kivágjuk egy fűrész segítségéve, majd a virágot behelyezzük az alapra. Az átlátszó felsőrészt ráhelyezzük, így a féltett növényünket úgy tudjuk óvni az időjárás viszontagságaitól, hogy a szükséges napfényt megkapja.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása