Designos puff gumiból és egy kis kötélből
2016. február 16. írta: ToyaHSW

Designos puff gumiból és egy kis kötélből

how-to-diy-rope-ottoman-from-old-tire.jpg

Egy újabb klassz design bútort szeretnék bemutatni nektek, amit otthon is el tudtok készíteni. Nincs hozzá másra szükség mint egy használt gumira, két kör alakú 6 mm-es MDF lapra, kenderkötélre, egy ragasztópisztolyra és némi lakkra.
A gumi átmérőjét lemérjük és két darab kicsit kisebb kör alakú MDF lapot vágunk. Ezeket a lapokat felcsavarozzuk a gumira, amihez egyszerű facsavarokkal tudjátok rögzíteni azokat.
Ezt követően jön munka dandárja, amikor a kenderkötelet felillesztjük a kész vázra (a kötelet bármelyik ezzel foglalkozó webshopban beszerezhetitek méterenként 60-80 Ft-os áron). Középről haladunk a kerék széle felé és a ragasztópisztoly segítségével mind a fához, mind pedig egymáshoz rögzítjük a kötelet. A munkálatot a kerék futófelületén is folytatjuk, majd a még üres MDF lapot is befedjük a kenderkötéllel.
Ezt követően hagyjuk a kész művet pihenni, majd szemrevételezéssel ellenőrizzük a munkánkat. Az esetleges hibákat még ilyenkor ki tudjuk javítani.

Befejezésként több rétegben lelakkozzuk a kész puffot. 24 órás száradás után már megfoghatjuk, azonban mivel a kötél belső rostjaiba is kerül a lakkból, érdemes 1-2 hétig még pihentetni használat előtt a kész ülőalkalmatosságot.

Gyerekszobába ideális választás. Strapabíró és mivel nincs egyetlen éles sarka sem, nem kell aggódnunk a gyerekek testi épsége miatt sem.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása