Tárolós puff gumiból
2016. február 24. írta: ToyaHSW

Tárolós puff gumiból

90048576-8b3e-4261-97f3-0c5096fdf471.jpg

Néhány napja megosztottam veletek egy gumiból készült puffot, amihez csak egy kis kézügyességre, némi kötélre és két kör alakú furnérlemezre volt szükség.
Mivel hatalmas siker volt a bejegyzés, így egy továbbgondolt változatát is szeretném megmutatni a puffnak. Ehhez sincs sokkal több dologra szükség, ám mégis teljesen más végeredményt kaphatunk.

Elsőként az egyik kör alakú furnérlemezt csavarokkal rögzítjük a gumihoz. Ez lesz a puffunk alsó része. A kör közepéből kiindulva ragasztópisztoly segítségével rögzítjük a kötelet a fára, majd tovább haladva a gumira is, Igyekezzek a köteleket egymáshoz is ragasztani a tartósság érdekében.
A felső perem belső oldalát elérve lezárhatjuk a kötelet, aminek rögzítéséhez ismét ajánlott csavart használni. Ezt követően a kötéllel borított gumit lakkozzuk le és hagyjuk pihenni. Ne feledjétek a jó munkához többszöri lakkozás szükséges és mivel a kötél belső rostjaiba is kerül lakk, a száradás ideje is megnövekszik.
Most foglalkozhatunk a puffunk felső részével. Ez is egy kör alakú furnér lemez, aminek egyik oldalára szivacsot kell vágnunk. Ha ezzel megvagyunk, már csak egy huzatot kell elkészítenünk és a megszáradt puffra felhelyezhetjük az ülőlapot.
Mivel levehető tetővel készítettük a puffot, így a belső részt akár tárolásra is tudjuk használni. Újságok, gyerekjátékok és egyéb apróságok tárolására is kiválóan alkalmas a bútorunk.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása