Kerti szerszámok okos tárolása
2016. március 04. írta: ToyaHSW

Kerti szerszámok okos tárolása

b2a21f9af19ef940ee991becc9f4dfb2.jpg

Itt az ideje a kerti munkáknak, amit nagyban megkönnyíthetünk a rendezetten tárolt szerszámokkal. A mai napon ehhez igyekszem egy kiváló ötletet adni nektek.
Biztosan tapasztaltátok már, hogy a rendezetlenül tárolt szerszámok közül nehéz idegeskedés nélkül kiválasztani a megfelelőt (a lombseprő beleakad a gereblyébe, stb.) Ezt a problémát egy egyszerű DIY megoldással akár mi is megoldhatjuk.

Nem lesz szükség másra, mint néhány lécre és egy-két méter PVC csőre a szerszámok darabszámától függően (+csavarok természetesen és fűrész, mérőszalag).

Első lépésként elkészítjük a tárolónk alsó részét, amihez két lécet derékszögben egymáshoz rögzítve fogatunk fel a helyiség falára.
Ezt követően a PVC csövet kell méretre vágnunk, a rögzítés miatt úgy, hogy az egyik oldala ferde legyen. Egy szerszám tárolásához két csődarabra lesz szükségünk.

A tároló falára két lécet rögzítünk, amelyre a tartó elemeket fogjuk felfogatni. A rögzítésnél érdemes arra is ügyelni, hogy a hosszabb nyelű eszközöket is kényelmesen tudjuk kezelni.

A levágott PVC csődarabokat rögzítjük a lécekhez és ezt követően már nincs is más dolgunk, mint belakni a tárolót, ahol ezután katonás rendben várnak majd bennünket a kerti szerszámok.

Egy egyszerűbb módszert is választhatunk: ekkor az alsó tartó elemnél nem derékszögben rögzített léceket rögzítünk a falra, hanem csak egy keskenyebb deszkával (léccel) akadályozzuk meg, hogy a szerszám nyele a földre érjen. Ekkor akár a tároló falára is felszerelhetjük a PVC csődarabokat, nem lesz szükség a két tartó lécre.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

 

süti beállítások módosítása