Gyerekjáték spatulából
2016. március 08. írta: ToyaHSW

Gyerekjáték spatulából

9d56e0d95f6aa5c79d051530c932a26e.jpg

El sem tudjátok képzelni mi mindenből lehet nagyszerű gyerekjátékokat készíteni. Kiválóan alkalmas erre a célra a különböző méretben beszerezhető spatula, amiből egyszerű és nagyszerű puzzle játékokat készíthetünk az apróbb csemetéknek. Sőt, a dolog a gyerkőc korától és érdeklődésétől függően személyre is szabható.
Első lépésben be kell szereznünk egy csomag spatulát, amiből egy 80 db-os csomagot 6-700 Ft között áron szerezhettek be mondjuk itt.

Ezt követően el kell döntenünk, hogy hány darabos kirakós játékot szeretnénk készíteni. Átlagosan érdemes 10 darabot felhasználni egy-egy játék elkészítéséhez, ami azt jelenti, hogy egy csomagból akár nyolc kirakót is készíthetünk, de egyszerűbb formáknál ehhez kevesebb is elég.
A következő lépésben a kirakóshoz tartozó spatulákat szorosan egymás mellé rakjuk, a minta rajzolásának/festésének megkönnyítése érdekében akár celluxszal egymáshoz is rögzíthetjük. Festék/filctoll segítségével elkészítjük az általunk elképzelt képet. Ez lehet egy növény, egy virág, egy autó, egyszerűbb formák, állat. Nagyobb gyerekkel már a készítés, közös rajzolás, festés is jó móka lesz!
A száradást követően a fadarabokat a tartósság érdekében érdemes lakkozni. 

Haladók akár egy nyomtatott kép darabjaival is dolgozhatnak, amiből szintén minőségi kirakósokat készíthettek és akkor még nem is említettük, hogy mi minden készülhet akár szalvétatechnika vagy matricák segítségével.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása