Formabontó bútorok
2016. március 28. írta: ToyaHSW

Formabontó bútorok

12921103_10207479722363528_1723147922_n.jpg

A mai témánkban néhány formabontó bútorról ejtünk szót, amit természetesen ezúttal is elkészíthettek otthon DIY. Ezekhez nincs másra szükség, mint néhány kiürült, szép üvegre, 4-es vagy 5-ös menetes szárra (plusz néhány alátétre és anyára) vagy huzalfeszítőre (plusz néhány kapóra) és néhány deszkára vagy bútorlapra.
Ezekből az anyagokból nagyszerű polcokat, asztalokat vagy virágtartókat készíthettek.

Mivel az elkészítés elve teljesen azonos, így a polc elkészítését mutatnám be nektek, ami a messze a legbonyolultabb.
Ehhez szükségünk lesz néhány üres üvegre (polconként 4 db-bal számolhatunk), az említett deszkákra és a menetes szárra. Első lépésként érdemes megnéznetek kicsit közelebbről egy üres borosüveget. Az üveg száján van egy "gyűrű". Az e fölötti átmérőt kell pontosan lemérnünk, majd a deszkákba ilyen méretű furatokat kialakítani. Az üveget természetesen belepróbáljuk a furatokba. Ha minden polcon kialakítottuk a furatokat, akkor a menetes szár helye következik.
Ehhez a polcokat összefogjuk pontosan és egyszerre fúrjuk ki a furatokat, amik a polcaink szélén kapnak majd helyet, a rövidebb oldal közepén.

Már csak az összeállítás van hátra, de előtte érdemes az alsó polcelemet lábakkal ellátnunk. Ezt követően behelyezzük a két menetes szárat, amiket két oldalról (polc alatt és fölött) alátétek és anyák segítségével rögzítünk (anya - alátét - polc - alátét - anya).
Ezt követően újabb anyák és alátétek következnek, majd felhelyezzük az üvegeket. A következő polcelemet is felrakjuk ügyelve arra, hogy az üveg a furatokba essen. Ezt követően ezt a polcot is rögzítjük (előző sorrend szerint).
Ezt a folyamatot ismételjük a polcok száma szerint.

Természetesen mást is alkothatunk hasonló elven. Virágtartó asztalt, dohányzó asztalt, de akár egyszerű és dekoratív virágtartót is készíthetünk néhány üveg és fa felhasználásával.
A lehetőségek száma végtelen, amelyek közül néhányat a galériából megismerhettek.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása