Kerti pult raklapból
2016. április 10. írta: ToyaHSW

Kerti pult raklapból

pallet-outdoor-bar-5.jpg

Egy igényesen elkészített teraszra vagy kertbe érdemes egy pultot is elhelyezni, ami több szempontból is hasznos lehet (kiváló rakodó felület, dekoráció, stb.).
Ehhez természetesen érdemes ismét a raklaphoz nyúlni, amiből viszonylag egyszerűen és gyorsan remek kerti "bárpultot" alkothatunk.

Az elkészítéshez szükségünk lesz két raklapra, nagyobb (180-as) csavarokra és néhány kerti járólapra (ez utóbbit érdemes 40x40-es méretben beszerezni, így csak három darabra lesz szükségünk).

Első lépésben a raklapokon elvégezzük a megszokott műveleteket. Az elmaradhatatlan csiszolást, az alapozó festést, majd pedig felhordjuk a fára a fedőréteget is.
Ezt követően a két raklapot gondosan egymás mellé állítjuk úgy, hogy a rácsozott részek alkossák a pultunk külső oldalát. Egy fúró és a csavarok segítségével egymáshoz rögzítjük a két raklapot.
Már csak a pult felső része hiányzik, amihez a 40x40-es járólapot használjuk majd, ezeket egyszerűen felhelyezünk a raklapok tetejére. A járólapokat nem fontos rögzíteni, de ha akarjuk, a betont egyszerűen átfúrhatjuk és egy-egy csavarral fixálhatjuk a lapokat is.

Ezzel el is készültük a kerti pultunkkal, ami biztosan hasznos lesz majd egy-egy összejövetel vagy hétvégi lazítás alkalmával.

Természetesen utat engedhetünk elszabadult fantáziánknak is: a sima beton járólapot mozaikozhatjuk, gyöngymosott- vagy fa teraszlapokra, akár sima deszkára is cserélhetjük. 

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása