Kerti hinta(ágy) DIY
2016. április 14. írta: ToyaHSW

Kerti hinta(ágy) DIY

76434_460430454188_5051306_n.jpg

Ismét egy egyszerűen elkészíthető kerti hintát/hintaágyat szeretnék megosztani veletek.

A mutatós darabhoz néhány kerítéslécre, két gumiabroncsra, néhány kapupánt csavarra és pár méter láncra lesz szükségünk.

Első lépésben a léceket egyforma hosszúságúra vágjuk és lecsiszoljuk Ezt követően kifúrjuk kb. 8 cm-re a szélétől úgy, hogy a kapupánt csavarok átmenjenek rajta, majd elképzelésünknek megfelelően lekezeljük, lakkozzuk/festjük.

A következő lépésben az előkészítjük a gumiabroncsokat, majd az összeállítás következik: a két gumiabroncsot leállítjuk a megfelelő távolságra egymástól (a kép magáért beszél) és fúróval átfúrjuk azokat a lécre fúrt lyukaknak megfelelően. A léceket egyesével felrögzítjük a kapupánt csavarok segítségével. Ha ezzel elkészültünk, akkor sikerült is kialakítanunk a háttámlát és az ülőlapot.

Már csak a lánc rögzítése van hátra, amit négy helyen ejtünk meg. Érdemes a láncunkat a háttámla felső elemének csavarjaihoz rögzítenünk, így alakítva ki a hátsó rögzítési pontokat.
Az első rögzítési pontokhoz a gumit átfúrjuk a megfelelő helyen és két csavar felhasználásával a láncot elől is rögzítjük (célszerű alátéteket is használnunk kívül-belül a rögzítésnél).

Már csak fel kell szerelnünk egy erősebb faágra vagy egy megfelelő állványra és egy új, egyedi kerti bútorral bővítettük a pihenési lehetőségeinket.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása