Játékok DIY módra - parafa dugóból
2016. április 16. írta: Böbbenet

Játékok DIY módra - parafa dugóból

caff3c192a2b0943f87d98cd6f416bf2.jpg

Ahogyan egyre több időt töltünk a kertben, a szabadban, egyre inkább központi kérdéssé válik a gyerekek megfelelő elfoglaltságának biztosítása is.

Számos drága játékot találhatunk a boltok polcain, de sokkal biztosabb a siker, ha már az elkészítés is közös elfoglaltságot jelent. 

Ezekhez a tutajokhoz/kis hajók hoz nincs szükségünk másra, mint néhány (akár 1 db) parafa dugóra, befőttes gumira (tutajonként 2 db-ra vagy ragasztópisztolyra), fogpiszkálóra (vagy hurkapálcára) és színes papírokra (természetesen az is működik, ha a fehér papírra varázsoljuk saját tervezésű vitorlánkat), illetve amennyiben a parafadugót félbevágva készítjük el a vízi járművet, 5 Ft-os pénzérmére.

A képek magukért beszélnek: több parafadugót oldaluknál egymáshoz ragasztva vagy befőttes gumival rögzítve is kialakíthatjuk a "hajótestet". Színes papírból kivágjuk a vitorlát, amely a fogpiszkálóval átszúrva kerül a helyére és készíthetünk hozzá zászlót is. 

A másik megoldás esetében a dugót hosszába kettévágjuk. Stabilitását úgy érjük el, ha egy kisebb nyílást vágunk a domború felébe, ebbe ragasztjuk bele a pénzérmét (tőkesúlyként). A vitorla, zászló elkészítése megegyezik az előző módszerrel. Előnyösebb lehet, ha kevesebb dugó áll rendelkezésünkre.

Akár egy lavór vízzel is remek szórakozás lehet, szervezhetünk az elkészült daraboknak szépség- vagy gyorsasági versenyt (ki milyen ügyesen tudja fújni a vitorlát) is!

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása