Hogyan készítsünk padot két kidobásra ítélt székből?
2016. április 23. írta: ToyaHSW

Hogyan készítsünk padot két kidobásra ítélt székből?

how-to-chair-bench-481x700.jpg

Tényleg menthetetlenül itt a tavasz, amikor mindenki igyekszik minél többet a szabad levegőn tartózkodni. Ilyenkor szívesen töltjük kint az estéket egy padon a tájban gyönyörködve, ha van padunk.
Természetesen DIY elkészíthetjük a saját egyedi padunkat, amihez néhány csavarra, pár darab lécre és két kidobásra ítélt székre lesz szükségünk.

Első lépésben a háttámlát kell kialakítanunk, amihez meg kell terveznünk a pad méretét. Ha ez sikerült, akkor a két széket beállítjuk erre a távolságra egymástól és a székek háttámlájának oldalához rögzítjük a méretre vágott léceket.
A következő lépésben megszabadulunk a szék felesleges elemeitől. Eltávolítjuk az ülőlapot és az első lábakat is. Ehhez használhatunk fűrészt, de a csapolásoknál ki is üthetjük a felesleges elemeket a helyükről. Ez utóbbi esetben a megmaradt elemeken található lyukak eltüntetéséről is gondoskodnunk kell (pl. fatapasszal).

Lényegében megvagyunk a padunk vázával és a hátlapjával, így már csak az ülőlapokat és az első merevítést kell behelyeznünk.
Nagyon fontos, hogy pontosan méretre vágott fával dolgozzunk. Az első merevítés kialakításához tulajdonképpen összekötjük a két szék lábát, merőlegesen a tervezett ülőlapra, csavarokkal rögzítjük a lábakhoz. Ezzel tartást adunk a padunknak és az nem fog az első mozdításnál darabjaira hullani.
Már csak a pad ülőrészeinek elemeit kell beillesztenünk, amit szintén csavarokkal rögzítünk. Hasonló eljárással készíthetünk egy alsó polcot is padnak, ha a széknek volt lábtartója.

A munka végére már csak a csiszolás és a festés maradt. Ha ezzel is megvagyunk, akkor nincs más dolgunk mint a legideálisabb helyet megtalálni az új padnak és élvezni az eredményt. Ideális darab lehet akár egy erkélyre is, színes párnákkal könnyen saját ízlésünkhöz igazíthatjuk! :)

 Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása