Fali dekoráció használt CD-ből
2016. április 26. írta: ToyaHSW

Fali dekoráció használt CD-ből

cd-wall-art7.jpg

Egészen biztosan nálatok is akad otthon használaton kívüli és/vagy kidobásra ítélt CD vagy DVD. A mai tippünk segítségével nagyszerű fali dekorációkat készíthetünk egy kis ügyességgel ezekből a feleslegessé vált tárgyakból. (Közeleg az Anyák napja! :) )
A munkához nem lesz másra szükségünk, mint egy kis matt fekete festékre, egy ceruzára, egy csavarhúzóra (vagy egy kifogyott fém tollbetétre) és néhány szép mintára.

Első lépésben a használaton kívül CD-ket vagy DVD-k fényes oldalát befestjük matt fekete festékkel. A festék felvitele során mindenképpen ügyelnünk kell a szép, pontos munkára, mivel a matt fekete szín részben látható marad majd a munkánk végén is.

A festék száradását követően kiválasztjuk a megfelelő (nekünk tetsző) mintát és annak körvonalait ceruzával felrajzoljuk a fekete felületre. Számtalan lehetőségünk van a minták kiválasztása során. Ha úgy tetszik virágokkal, sárkányokkal, kínai írásjelekkel, egyedi grafikákkal is betölthetjük a rendelkezésre álló teret.

Ezt követően a csavarhúzóra (a tollbetétre) lesz szükségünk, aminek segítségével a vonalakon haladva óvatosan eltávolítjuk a a festékréteget (ha tollbetétet használunk, annak nem a golyós, hanem a másik végével tudunk elsődlegesen dolgozni). Ha ügyesen munkálkodtunk, akkor szépen lassan a ceruzával felrajzolt vonalak helyén a CD írt felülete válik láthatóvá, így gyönyörűen kirajzolódik a matt fekete kontraszt mellett a minta.

Az elkészült alkotást célunknak megfelelően már csak csomagolni vagy a falra rögzíteni kell.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása