Virágcserép anyák napjára 2.
2016. április 29. írta: ToyaHSW

Virágcserép anyák napjára 2.

2689ffd87ef7a5a49249c7250f595631.jpg

Folytatjuk a tegnap megkezdett sorozatot, aminek keretében ötletes virágcserepeket igyekszünk nektek bemutatni anyák napjára.
Szerencsére még van idő a DIY ajándék elkészítésére, így következzen egy újabb darab.
Ezúttal a következő dolgokra lesz szükségünk:

  • Virágcserép
  • Decoupage ragasztó
  • Ecset
  • Díszítő szalag (lehet több féle is)
  • Festék (alapozó + a díszítéshez)
  • Dekorkő, gyöngy

Az interneten (pl. google, pinterest, stb.) rengeteg egyedi virágcserepet, kaspót találhatunk. Az elkészítés módjában nincs igazán eltérés, így most a képen látható darabét mutatjuk be. A többi már a ti fantáziátokra (és a fellelhető alapanyagokra) van bízva!

Az első lépésben lealapozzuk a cserepet. A dekorszalagból csíkokat vágunk, amiket a decoupage ragasztóval rögzítünk, megfelelő nagyságú helyet hagyva a további dekorációs elemeknek.
A tenyérlenyomat készítéséhez kenjünk be gyerekünk tenyerét (akár egy vagy többszínű) festékkel és a cserépen található szabad helyre nyomjuk oda a kezét. Természetesen a család több tagjának tenyérlenyomatát is elhelyezhetjük a cserépen, de nagyon aranyos mintát alakíthatunk ki talplenyomatokból (külső talpélnél egymás mellé helyezve pillangót formázhatunk) is.
Ízlésünk, elképzelésünk szerint dekorálhatjuk a cserepet, pl. különböző feliratokkal, képekkel.
A cserép felső peremével még nem kezdtünk semmit. Ide egyenlő távolságokra festékpöttyöket rakunk, amiknek közepébe dekorkő/gyöngy kerül, amit bármelyik kreatív boltban beszerezhetünk.

Ezzel lényegében elkészült a cserép, amit ismét három rétegben átkenünk decoupage ragasztóval, gondosan ügyelve a száradási időre a különböző rétegek között.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása