Különleges bortartó a konyhába
2016. május 25. írta: ToyaHSW

Különleges bortartó a konyhába

il_570xn_901780834_bssp.jpg

A konyha a lakás egyik legfontosabb helye, ezért mindenképpen érdemes igényesen, igényünknek megfelelően kialakítani (és időnként átrendezni/felújítani). Természetesen a szokatlan és egyedi megoldások itt is sikert arathatnak, amelyek közül némelyiket akár saját kezűleg is elkészíthetünk.
Ilyen lesz a ma bemutatásra kerülő bortartó is, amihez néhány deszkára, egy vastagabb falapra, csavarokra, szegletvasakra, egy fúróra és némi lazúrra vagy festékre lesz szükségünk.

Első lépésben a deszkák egyik élét 45 fokos szögben bevágjuk. Ehhez fog csatlakozni a következő deszka szintén 45 fokos bevágással, aminek köszönhetően a két elem 90 fokos szöget zár majd be.Érdemes átgondolni hány üveg bort szeretnénk tárolni a tartónkon és ennek megfelelően kialakítani a tartót.

Ha végeztünk a deszkák összeillesztésével, akkor érdemes kialakítanunk az üvegek helyét. Ehhez 30-as furatokat kell kialakítanunk a deszkák lapján. Ez az a méret, amiben a borosüveg biztosan áll és nem billen majd el. Deszkánként 2 furatot készítsünk és a terezésnél mindenképpen ügyeljünk arra, hogy az üvegek testének is legyen elég hely.

Ha a furatok elkészültek, akkor az egyik oldalról összefogatjuk a bortartó polcainkat, amihez érdemes szegletvasat használnunk - ezt bármelyik barkácsboltban be tudjuk szerezni.
A polcok összefogatását ezt követően a másik oldalról folytatjuk, amihez a fa lapra fogatjuk hozzá a polcokat csavarokkal. Az egyik oldalról (a szegletvasakkal) már stabilan rögzített polcot átrajzoljuk a falapra - ezzel a pontos fúrást könnyítjük meg.
Polconként két furattal rögzítjük a deszkához a bortartót.

A munka befejeztével már csak a festés vagy lazúrozás van hátra, aminek száradását követően a kész bortartónkat felszereljük a falra és feltöltjük kiváló italokkal.

Így készíthetünk DIY bortartót, amiért a külföldi webshopokban 25.000 Ft-ot is elkérnek.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása