Kerti játékok 2.rész - Szabadtéri dominó
2016. május 31. írta: ToyaHSW

Kerti játékok 2.rész - Szabadtéri dominó

948941d85b5196c3a5d7db6c4f383fa1.jpg

Folytatjuk a tegnap indított sorozatot, amellyel a nyárra igyekszünk a gyerekeknek kerti játékaihoz ötleteket adni. Ezúttal is egy viszonylag egyszerűen elkészíthető és az egész család számára kellemes szórakozást nyújtó játék, a szabadtéri dominó elkészítésébe avatunk be benneteket.

Ezúttal sem lesz nehéz dolgunk. Szükség lesz az elkészítéshez egy kb. 3 méteres (kb.19x144x3000-es mérettel érdemes számolnotok) gyalult deszkára, némi festékre és egy kis türelemre.
Első lépésben a deszkából levágjuk a dominó lapokat, amelyek az adott mérettel számítva 6 cm szélesek lesznek. Az így kapott 6x144 cm-es kockákból kell 45 darab, de nem fog ártani ha néhány tartalék lapot is gyártotok.

Ha elkészültek a lapok, akkor az éleket lecsiszoljuk egy kicsit, majd következhet az alapozás és az alapszín felhordása a fafelületre.
A száradást követően már csak a dominó lapokat kell ellátnotok pöttyökkel, amit érdemes ecsettel végezni. A száradást követően ha időtálló darabokat szeretnétek, akkor egy kis lakkal kezeljétek még le a felületet.

Az elkészült dominó kellően nagy méretű, így nagyszerűen használható az udvaron vagy a nyaralóban. Egyaránt kellemes szórakozást nyújthat a gyerekek, a felnőttek, de akár az egész család számára is.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása