Egyedi tükör házilag 2.
2016. június 21. írta: ToyaHSW

Egyedi tükör házilag 2.

_mg_1317.jpg

Szeretnénk folytatni a tükrökkel foglalkozó sorozatunkat is, amelyben régi, kidobásra ítélt darabok újrahasznosításához adunk ötleteket.
Ezúttal a kör alakú tükrök tulajdonosai örülhetnek, hiszen nekik ajánlunk egy DIY elkészíthető darabot.
Az elkészítéshez szükségünk lesz egy kör alakú tükörre, egy nagyobb darab fa lapra, vékony hulladék fa lécekre (vagy a korábban is használt spatulákra), egy ragasztópisztolyra, némi maszkoló szalagra és egy festék sprayre.

Első lépésben a tükrünket kioperáljuk a keretből - lehetőség szerint sérülésmentesen. Amint szabaddá válik a tükör, a fa lapból egy néhány centiméterrel kisebb kört vágunk ki, amit ragasztópisztoly segítségével a tükör hátoldalára rögzítünk.
Fontos: célszerű még a rögzítés előtt érdemes kialakítani a fa lapon a tükrünk felfogatását, ami lehet egy egyszerű furat vagy egy speciális képtartó is.

Ezt követően a hulladék lécekre (fa spatulákra) lesz szükségünk, amelyekből különböző hosszúságú darabokat vágunk le. Igyekezzünk azért közel azonos méretű darabokból 20-20-20 darabot levágni. Nem kell teljesen pontosan dolgozni, 1-2 cm eltérés nem számít.
A következő lépésben a legrövidebb darabokat rögzítjük a ragasztópisztoly segítségével a tükör hátoldalához. Igyekezzünk úgy dolgozni, hogy az elhelyezett darabok egy napot formázzanak.
Ha az összes kisméretű lapot felhasználtuk, a közepes méretű darabokat rögzítjük a rövidekhez, majd ezt követően a hosszú lécekkel járunk el ugyanígy.

Ha elkészültünk egy rendkívül szépen mutató napot formázó tükrünk lesz. Már csak be kell maszkolnunk a tükröt a szalag segítségével és a fát (spatulákat) a kívánt színre festjük.
A száradást követően akár az előszobát, akár a nappalit vagy a hálót is feldobhatjuk a különleges tükörrel, de jól mutat gyerekszobában is.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása