Memóriajáték házilag
2016. június 29. írta: ToyaHSW

Memóriajáték házilag

13553225_10208158231525833_800944987_n.jpg

Egészen biztosan sokan ismeritek és kedvelitek a memóriajátékokat. Ezúttal egy párkereső változatát szeretném bemutatni nektek, amit akár a gyerekkel közösen is elkészíthettek fillérekből.
Két változattal ismertetünk meg benneteket. Az egyikhez némi kartonpapírra, míg a másikhoz üres kupakokra lesz szükségünk.

Az elkészítéséhez szükségünk lesz 40 darab egyforma méretűre vágott erős karton papírra vagy 40 darab műanyag palack kupakra (a nyári melegben az utóbbi beszerzése sem komoly feladat).
Ha a kartonpapíros változat mellett tesszük le a voksunkat, akkor a kidolgozáshoz akár a gyerek segítségét is kérhetjük. Így rajzoltathatunk vele két pillangót, madarat, virágot, az ABC betűit stb..., de akár magunk is készíthetünk rajzokat, ha kicsit lustábbak vagyunk akkor gyereknyomda segítségével készíthetünk képeket vagy használhatunk matricákat is.

A kupakos változatba érdemes papír köröket ragasztani, amelyekre a ragasztás előtt a kívánt mintákat felrajzoljuk/rögzítjük.
Ha elkészültünk a játékkal, akkor már csak a kupakokat kell egyforma színűre festenünk (opcionális, egyforma kupakok esetén nem szükséges) és máris belemerülhetünk a gyerekkel a játékba.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása