Fülbevaló tartó csipkéből
2016. július 28. írta: ToyaHSW

Fülbevaló tartó csipkéből

Csipketerítők új élete - 2. rész

earringholder05.jpg

A múltkor bemutattunk már nektek egy nagyon egyszerűen elkészíthető fülbevaló tárolót, amihez csak néhány spatulára volt szükség.
Most szintet lépünk és egy kicsit bonyolultabb, de sokkal szebb megoldást ajánlunk a figyelmetekbe.
Az elkészítéshez egy régi csipke terítőre, egy képkeretre vagy egy hímzőkeretre lesz szükségünk. Ezzel a megoldással egy-egy régebbi csipketerítőnk is új életet kezdhet, de mutatós megoldást láthattok a galériában csipke szegőkre is.

Ha a képkeretes megoldást választjuk, akkor azzal kezdjük, hogy leszedjük a kép hátlapját és kivesszük az üveget. (Természetesen igény/ízlés szerint alakíthatunk a képkeret kinézetén is, lehet modernebb, klasszikusabb formájú/anyagú/színű az adott helyzetnek megfelelően)
Ezt követően belerakjuk a pontosan levágott csipkét a keretbe, majd az üveget is behelyezzük. A kontraszt végett érdemes egy darab fekete/színes lapot beraknotok az üveg mögé a hátlap felhelyezése előtt. (sorrend: csipke, üveg, színes hátlap)
Ezzel el is készültünk a fülbevaló tartónkkal, amit egyszerűen csak fel kell raknunk a falra és máris akasztgathatjuk rá "kincseinket". 

A hímzőkeretes megoldás még egyszerűbb, A keretbe berakjuk a csipkét és rögzítjük. Ezt követően a felesleges részeket levágjátok hátulról és el is készültünk ezzel a verzióval is. 

Nem bonyolult egyik megoldás sem és egészen egyedi tartóval dobhatjuk majd fel így a szobát.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása