Lakberendezés faágakkal
2016. augusztus 27. írta: ToyaHSW

Lakberendezés faágakkal

1df1e5a54c7745241dbb21bc06a3b5ec.jpg

A természetességet mindannyian szívesen visszük be otthonunkba. Erre szerencsére nagyszerű lehetőségeket nyújtanak nekünk a rövidebb, hosszabb faágak, amelyekből számtalan különlegességet alkothattok egy kis kézügyességgel.
Most ehhez próbálok nektek néhány ötletet adni.

Ha találtok a természetet járva (vagy a kertet rendezve) néhány szebb és/vagy vastagabb faágat, annak felhasználására többféle lehetőségetek is nyílik.

-Ha egyenlő vastagságú darabokra felszeletelitek a faágakat, akkor azt akár tükörkeretként, akár előszobafal felett is használhatjátok dekorációnak.
Nem fontos egyforma átmérőjű darabokkal dolgozni, de a szeletek vastagságára és a gondos fakezelésre érdemes figyelni.

-Ha találtatok néhány viszonylag épségben megmaradt apróbb ágat, akkor abból akár egyedi akasztókat is készíthettek otthonra. Nincs is szinte semmire szükség a munka során, csak néhány csavar és pár darab tipli kell a rögzítéshez.

-Van otthon néhány feleslegessé vált polcotok? Akkor már csak néhány egyforma hosszúságúra vágott faágra van szükségetek, hogy egy komplett polcrendszert megalkossatok.
A polcokhoz csavarokkal kell rögzítenetek a faágakat, így könnyen elkészíthetitek a természetességet sugárzó tárolót a lakásba.

-Ha szép hosszú letört ágakra bukkantok, akkor érdemes elgondolkodnotok egy térelválasztó elkészítésén is. Ehhez érdemes két egyforma vastagságú és szélességű deszkát szereznetek, amelyeket pontosan olyan távolságra rakjatok le egymástól mint amennyire a padló és a plafon van.
Ezt követően csavarok segítségével rögzítsétek be a két deszka közé a faágakat. Érdemes közel egyforma alakú és fajtájú ágakat választanotok, úgy sokkal szebben megvalósíthatjátok a térelválasztást.

-Ha találtok egy-két vastagabb és egy jó adag vékonyabb faágat és van otthon egy ládátok, akkor akár asztalt is készíthettek.
Első lépésben érdemes a ládát lefestenetek valami sötét színnel. Ezt követően a vastagabb ágakból vágjatok le szeleteket, amelyeket a láda két végére rögzítetek ragasztópisztoly segítségével.
Ezt követően a vékonyabb ágakat szintén ragasztópisztoly segítségével rögzítsétek a láda oldalaihoz és aljához. Érdemes a vékonyabb ágakat sűrűn rakni, hogy a festést elfedjétek vele teljesen.
Ezt követően már csak egy üveglapra van szükség, amit az elkészült asztal tetejére rakhattok.

Kövessetek a Facebookon és saját DIY munkáitokat osszátok meg velünk!

süti beállítások módosítása